Marias fisksoppa

 

Ingredienser

Tillagning

4 portioner

  • smör till stekning
  • 3 st morötter (rivna)
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 3 st vitlöksklyftor (pressade eller hackade)
  • 7 dl vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • cirka 400 g torskfilé
  • 2-3 dl frysta ärtor
  • räkor efter behag
  1. Bryn morötter, lök och vitlök
  2. Späd med vattnet och fiskbuljongen
  3. Låt koka i 7 minuter
  4. Blanda i creme fraiche, philadelphiaost, fiskfond, salt och cayennepeppar
  5. Koka ihop i 3 minuter.
  6. Skär fisken i mindre bitar och låt koka tills den är genomkokt (men inte mer)
  7. Lägg i ärtorna
  8. Toppa med några räkor

 

 

 

 

Tillbaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor