4 portioner
- smör till stekning
- 3 st
morötter (rivna)
- 1 st
gul lök (hackad)
- 3 st
vitlöksklyftor (pressade eller hackade)
- 7 dl vatten
- 2 tärningar
fiskbuljong
- 1 msk fiskfond
- 2 dl creme fraiche
- 200 g philadelphiaost
- 1 tsk salt
- 1 krm cayennepeppar
- cirka 400 g torskfilé
- 2-3 dl frysta ärtor
- räkor efter behag
|
- Bryn morötter, lök och
vitlök
- Späd med vattnet och
fiskbuljongen
- Låt koka i 7 minuter
- Blanda i creme fraiche, philadelphiaost,
fiskfond, salt och cayennepeppar
- Koka ihop i 3 minuter.
- Skär fisken i mindre
bitar och låt koka tills den är genomkokt (men inte mer)
- Lägg i ärtorna
- Toppa med några räkor
Tillbaka
|