4 portioner
- 700 g torskfilé
- smör
- salt och peppar
- 0.5 st fänkål tärnad
- 1 st schalottenlök hackad
- 1 st morot tunt skivad
- 1.5 dl äppelcidervinäger
- 1 dl vatten
- 1 msk fiskfond
- 2 msk pressad citron
- 2 dl crème fraîche
- citron det rivna skalet av 1
- salt och peppar
- fänkålsdill till garnering
- potatis kokt eller pressad
|
-
Skär fisken i kuber.
-
Stek dem hastigt i smör så att de får färg, de ska inte stekas igenom. Lyft över till ett fat.
-
Tillsätt lite mer smör i pannan, fräs fänkål, schalottenlök och morot.
-
Häll på vinäger, vatten, fond och pressad citron.
-
Koka ihop i 5–6 minuter, rör i creme fraiche och koka upp.
-
Lägg i fisken och koka den färdig i 2–3 minuter.
-
Smaka av med salt och peppar, strö över rivet citronskal, garnera med fänkålsdill eller vanlig dill.
-
Servera med kokt eller pressad potatis.
Tillbaka
Av Pelle Johansson. UTGÅNGSRECEPT FRÅN ICAKURIREN |