Mjukt fröbröd i långpanna

långpannebröd

Snabbt enkelt matsäcksbröd i långpanna.

50 g

jäst

1 dl mörk eller brödsirap
2 tsk salt
6 dl vatten (37 grader)
6,5 dl rågmjöl
8,5 dl vetemjöl
  Frön mm efter smak
  Solroskärnor
  Russin
  Pumpafrö
Tranbär
osv...

Cirka 90 minuter

Smula ner jästen i begbunken. Häll i vatten sirap och salt.

Tillsätt rågmjölet och arbete in vetemjölet, lite i taget till en smidig deg.
Tillsätt frön, torkade bär eller vad som önskas.
Arbeta degen i 4-5 minuter.

Lägg över en bakduk och låt jäsa i 40 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.
Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord, knåda ihop degen lätt och platta ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten (mjöle eventuellt kanterna).

Lägg på bakduk och låt jäsa i 20 minuter.

Snitta brödet i lagom stora bitar. Nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Lägg brödet på bakgaller och låt svalna under bakduk.

Tillbaka